Tartós Szőrtelenítés IPL (Intense Pulse Light) technológiával

Tartós SZŐRTELENÍTÉS  IPL technológiával

A szelektív fototermolízis technológia, a legkorszerűbb, leghatásosabb eljárás a szőrtelenítés terén. Impulzusok kibocsátásával, bőrkímélő módon robbantja szét a szőrtüszők pigment szemcséit, mely elpusztulásukat eredményezi. Előnye még a nagy felületű kezelőfej, mely gyorsabb, egyenletesebb kezelést tesz lehetővé. Az igazán nagy áttörés a szőrtelenítésben az, hogy – ellentétben a korábbi gépekkel, melyekkel csak hófehér felület volt kezelhető – barnább bőrfelületen is alkalmazható ez a technológia.

Részletesen:

A szelektív fotothermolízis elve igazán a magas pigment-tartalmú bőrtípusok kezelésekor nyilvánul meg, mert az IPL precízen beállított impulzus-karakterisztikája a bőr apró pigment-szemcséit nem hevíti túl, de a szőrtüsző durva rögös pigmentjében maximálisan absorbeálódik, így még a kicsit világosabb szőrzet esetén is hatékony lehet.

Miért különleges az IPL Technológia!

A végleges szőrtelenítés ma létező legmodernebb eljárásai közé tartozik az Intense Pulse Light, vagyis az IPL eljárás. Az IPL technológia több fizikai szempontból is eltér a hagyományos lézeres technikától, mivel a felhasználása sokrétűbb és rugalmasabb a test eltérő adottságú területeitől, bőrtípustól és a szőrtüsző mélységétől függően. A fényforrás spektruma rendkívül széles, átfogja a 410-1200 nanométer közötti releváns munkatartományt. Míg a lézer egy meghatározott hullámhosszon bocsát ki fényt.
Az IPL nagy energiasűrűségű lökésekben – villanásokban leadott, nem összefüggő fényű besugárzást jelent.
A széles spektrumú fehér fény tartományból csak azt a hullámhossz tartományt használjuk, mely az alkalmazott kezelés szempontjából szükséges. Például a szőrtelenítésnél a kék villanófényt jelentős mértékben károsítja a szőrtüszőt és a szőr növekedési mechanizmusát, miközben a bőr sértetlen marad. Az IPL hőenergiája a szőrszálon keresztül jut el a szőrtüszőbe, ami a szőrszál és a tüsző hőmérsékletének emelkedését idézi elő. A nagy energiájú villanófény által létrehozott hőenergiát gépünk a legfejlettebb hűtőrendszerrel semlegesíti, amely nemcsak a lencsét de a bőrfelületet is hűti. Így a kezelés apróbb kellemetlenséggel jár, fájdalommentes.

A cserélhető fej segítségével a szőrtelenítésen kívül más gyógyászati és kozmetikai eljárásra is alkalmas. A gép kék és narancs lencsékkel van ellátva, melyek alkalmazásával az optimális fényspektrumot tudunk szűrni és hasznosítani különböző terápiás célokra. A kék fénytartomány szőrtelenítésre, kollagén növelésre, hajszálér kezelésre, pigment, máj és öregségi foltok eltűntetésére megbízhatóan és hatékonyan tudjuk alkalmazni. Míg a narancs fénnyel aknés bőrterületeket tudunk kezelni.

Fontos tudnivalók a kezelésről!

Csak sötét árnyalatú szőrzetet lehet eredményesen kezelni. A világos vörös, szőke és ősz szőrszálakra nem hat az eljárás, mert azokban nincs festékanyag. A kezelések között 4-6 hétnek kell eltelni, mert csak az aktív, vagyis növő fázisban lévő szőrre hat a kezelés. Az “alvó fázisú” szőrtüszők pigmentje ugyanis nem érintkezik a szőrtüsző mátrixával. A végleges eredmény eléréséhez tehát még mindig egy kis idő kell. Általában 4-7 alkalom, de ez függ az egyéni szőrgenerációk mennyiségétől, minőségétől és a hormonháztartástól.

Tapasztalatunk alapján megállapítható, hogy az általánosan is szőrrel borított felületeken kevesebb kezelés szükséges, mint a hormonális okok miatt kialakult, nem kívánatos helyen előforduló és nem kívánt mennyiségű szőr végleges eltávolításához.

Bármely testfelületen végezhető a szőrtelenítés és teljesen ártalmatlan, fájdalmatlan.
Mindenki kezelhető, érzékeny vagy alapvetően kreol bőrtípusúak is.
A kezelendő bőrfelületen csak legalább 0,1mm hosszúak legyenek a szőrszálak.
A tesztkezelés és a tényleges kezelés menstruáció ideje alatt kissé kellemetlenebb lehet.
A tesztkezelés után 48 órával, ha nincs irritáció, kezdhető a kezeléssorozat.

Terheseket nem kezelünk!

Gyakori kérdések:

Tartós vagy végleges a szőrtelenítés?

A nemzetközi klinikai adatok szerint a növekedési fázisban kezelt és elpusztult szőrtüszők már nem regenerálódnak. Az egyszer elpusztított szőrtüszőből már nem nő sötét, pigmentált szőr. Ugyanakkor, a szervezetünkben lévő őssejtek egy bizonyos idő elteltével újra elkezdhetnek szőröket termelni (ez a szervezet megújuló képessége). Egy tartós szőrtelenítés kúrasorozat kb. 5-7 évig biztosítja az elért eredményt. Ezt követően a kezelt területen a visszanövési százalék kb.10%, amely szőrszálak már jóval kevesebb számú kezelés hatására tűnnek el újra.

Hogyan működik a hagyományos IPL villanófényes kezelés?

Az IPL (Intense Pulse Light) technológia nagy energia sűrűségű, lökésekben – villanásokban – leadott, nem összefüggő fényű besugárzást jelent. A széles spektrumú (410-1400 nm) fénnyel működő IPL technológia lehetővé teszi a bőr mélyebb területeire ható besugárzásokat is. Nemcsak szőrtelenítésre alkalmas, hanem más gyógyászati és esztétikai beavatkozások esetén is tartós eredményt nyújt. Az IPL eljárás a szelektív fototermolízis néven ismert. A tartós szőrtelenítés (végleges szőrtelenítés) során kibocsátott fényenergiát a szőrszál pigmentje (melaninja) nyeli el, ami aztán hővé alakul át. A hőenergia ezt követően a szőrszálon keresztül eljut a szőrtüszőbe és roncsolja növekedési mechanizmusért felelős mátrix sejtet, célja a szőrtüsző elpusztítása

A test mely területein lehet a készüléket használni?

A test valamennyi területén, kis és nagy kiterjedésű részeken egyaránt. Rendszerint az alábbi területeken használják: hónalj, bikinivonal, bajusz, áll, kar, láb stb. Ateljes kezelés előtt egy kis kiterjedésű testfelületen lehetőséget biztosítunk ingyenes próbára is.

Ki a kezelés ideális alanya?

A készülék szinte minden ember testén használható. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ősz és teljesen szőke szőrzet kivételével valamennyi esetben pozitív eredmények érhetők el.

Vannak-e a kezelésnek mellékhatásai?

A kezelésnek általában nincs mellékhatása, ritkán előfordulhat átmeneti jelleggel bőrpír, bőrviszketés, amely a kezelést követően gyorsan el is múlik.

Hány kezelésre van szükség a szőreltávolításra?

Tartós eredmény elérése érdekében a kezeléseket több alkalommal kell elvégezni 4-6-8 hetes időközönként. Gyakorlati tapasztalataink alapján általában 5-8 kezelésre van szükség a kívánt eredmény eléréséhez. Ugyanakkor az ismétlés gyakorisága nagyban függ az egyéni adottságoktól, a kezelendő testfelülettől (a szőrzet elhelyezkedése, sűrűsége stb.

Mennyi időt vesz igénybe egy kezelés?

A kezelések gyorsan, előzetes időpont egyeztetés alapján zajlanak. Az első alkalom a nélkülözhetetlen felvilágosítás és a szükséges adminisztrációs feladatok elvégzése miatt mindig hosszabb időt vesz igénybe. A további kezelések néhány perctől 1 óráig terjednek. Ez az érték erőteljesen függ a kezelendő testfelület méretétől.

Biztonságos a kezelés?

Mivel a fény minden irányban terjedhet, ezért a páciensnek és a kezelést végző személynek is feltétlenül védőszemüveget kell viselnie. Másrészt, a hőenergiát készülékünk a legfejlettebb hűtőrendszerrel semlegesíti, amely a bőrfelületet is hűti. A kezelésnek általában nincsenek mellékhatásai, vagy ha vannak is ritkák és átmenetiek.

Mennyire kellemetlen a kezelés?

Általánosságban elmondható, hogy a páciensek nagy többsége egyáltalán nem nevezi kellemetlennek a kezelést – természetesen mindenkinek más és más a kellemetlenségi, vagy fájdalom küszöbe, de néhányan enyhe hőérzetről számolnak be (mindenki sokkal kevésbé kellemetlennek véleményezi, mint pl. a gyantázást).

Mik a teendők a kezelések előtt?

Ne gyantázzon 21 nappal a kezelést megelőzően, hogy a szőrtüsző és a szőrszál kapcsolata ne sérüljön.
Ne használjon barnító krémet, kerülje a szolárium használatát és a napozást minimum 2 hétig.
A kezelendő területen ne történjen mélyhámlasztás és szőkítés.
A kezelés napján ne vigyen bőrére fényvédő krémet, sminket.
Szőrtelenítés esetén a kezelendő felületen 1-2 milliméter hosszúságú szőr az ideális. Ez elérhető úgy, hogy ön a kezelés előtt néhány nappal (kb. 2 nappal) otthon leborotválja, és a kezelésre épp ekkorára nő a szőr. Elérhető úgy is, hogy közvetlenül a kezelés előtt 1 milliméteresre borotváljuk a szőrt.

Mik a teendők a kezelések után?

Óvja a bőrt UV sugárzástól 1 hétig (napozás, szolárium) további 2 hétig fényvédő krém használata ajánlott! (Napfény hatására hyperpigmentáció alakulhat ki).
Ne használjon önbarnító krémet 2 hétig..
Óvakodjon a kezelt terület durva bánásmódjától (dörzsölés, szoros ruházat).
Kerülje a kezelt felület erős igénybevételét.
Ne alkalmazzon forró fürdőt, gőzfürdőt, szaunát 48 órán át.
Ne tartózkodjon erősen klórozott vízben (uszoda).
Ne alkalmazzon bőrhámlasztást, bőrradírt egy hétig.
Ne epiláljon a kezelt területen (gyantával, csipesszel, vegyszerrel) 2 hétig vagy a következő kezelésig! Csak a borotválás a megengedett szőrtelenítési eljárás.
Tartsa a kezelt felületet tisztán és szárazon.

Hidratálja a testét sok víz ivásával!

Gebri Zsu; "Olyan volt ez számomra, mint egy Újjászületés, kortalannak és ismét sugárzónak éreztem magam. Ekkor már tudtam, hogy nekem ezzel kell foglalkoznom, mert saját tapasztalataimat át tudom adni másoknak."