8. Reggelizzünk?!

A reggeli étkezés nagyon fontos az egészség,  az alakunk szempontjából is. Már az is jó, ha pár falatot bekapsz, csak az nem mindegy, hogy az a pár falat mi.
Idővel aztán hozzá szoksz a reggelizéshez, és várni fogod. Főként, ha este már nem eszel, csak keveset, mert valljuk be, ki az aki éhes, és reggelizne, miután este 8-kor befalta a fél hűtőt? Az viszont nagyon egészségtelen. Ezért vacsorázz okosan, és másnap reggelizz.
Minden reggelt citromos vízzel kezdek (egy pohár vízbe fél citrom facsart leve). A citrom magas C-vitamin tartalma miatt a kollagén termelést is elősegíti, valamint erősíti az immunrendszert és lúgosít.
Reggelire 2 tojásra szavazok, mert tele van energiával gyorsan és változatosan elkészíthető a finom meleg, tápláló reggeli.
Lehet; rántotta, tükörtojás, főtt tojás, lágy tojás, omlett, amelyeket változatossá tehetünk a mellé választott sonka- és zöldségfélékkel.
Hozzá 2 kis szelet rozs- teljes kiőrlésű vagy szénhidrát csökkentett kenyérből pirítóst fogyasszunk.
Két kis zabkekszre egy kis (cukormentes) gyümölcs jam vagy méz és desszert is megvolt.
Italnak zöld tea.
Joghurtot is fogyaszthatunk reggelire, azonban natúr joghurtot mi tuningoljunk fel otthon található gyümölccsel, zabpehellyel.
Készíthetünk szendvicset is, azonban kizárólag rozs- teljes kiőrlésű vagy szénhidrát csökkentett kenyérből.
Meleg szendvicseket is gyárthatunk, egészséges kenyerekből, ugyanígy bundás kenyeret is készíthetünk, csak ne bő olajban süsük. A szendvicsekbe tehetünk tükörtojást is, nagyon-nagyon finom úgy!
Táskába indulás előtt dobjunk egy-két müzli szeletet, egy almát vagy banánt. Ezzel a tíz órai is le van tudva. Így ebédig nem leszünk farkas éhesek, ezért ebédre sem fogunk sokat és gyorsan enni.
Nagyon fontos a reggeli étkezés, mert elindulás után fél órával már biztosan megéhezünk és akkor sajnos nagyon nehezen tudunk ellenállni az úton- útfélen található pékáruknak. Ezek pedig tudjuk, hogy a zsírlerakódást segítik elő.

Gebri Zsu; "Olyan volt ez számomra, mint egy Újjászületés, kortalannak és ismét sugárzónak éreztem magam. Ekkor már tudtam, hogy nekem ezzel kell foglalkoznom, mert saját tapasztalataimat át tudom adni másoknak."