6. Valentin Nap az én nézőpontomból – 2019.

Ez a nap elsősorban a szerelmesek napja. A szeretet és a szerelem legmagasabb frekvencián lévő energia, ami létezik. Amely feltétel nélküli, nincs elvárás, nem követelődzik, nem erőszakoskodik, nem sürget, türelmes „csak” VAN, „csak” SZERET.

Szerencsésnek mondhatja magát az, aki ezt a napot a szerelmével tudja tölteni. Azonban ez nem mindenkinek adatik meg. Nem mindenkinek van párkapcsolata és nem mindenki szerelmes a jelenlegi párjába.

Gebri Zsuzsa alakformálóNekem sokszor mondták az utóbbi években, hogy „Nem is értem; szép vagy, csinos vagy okos vagy……” Gondoltam – talán pont ezért….:) De már úgy voltam vele, ha még egyszer valaki úgy kezdi, hogy „Nem is értem….” biztos lecsapom.

Rossz házasság, néhány még rosszabb kapcsolat után az ember lánya tudja igazán értékelni az egyedüllétet, függetlenséget. Ez nagyon jó lehetőség az önfejlesztésre, hogy ki tudjunk bontakozni, hogy megismerjük önmagunkat és magunkat tudjuk adni a külvilág felé is megjátszás nélkül. Jól érezni magunkat a bőrünkben anélkül, hogy bárkinek is meg akarnánk felelni. Magunk köré vonzani a hasonló mentalitású embereket/barátokat és együtt még jobban érezni magunkat a közös programok alkalmával.

Természetes vágyunk, hogy legyen társunk, na de nem minden áron – csak azért, hogy megfeleljünk a külvilág elvárásainak ?! Az legyen egy egyenrangú párkapcsolat, ahol egymást építve, együtt lehet élvezni a mindennapok apró örömeit. Az valóban plusz legyen és ne mínusz – mert attól már sokkal jobb egyedül…..

Az is előfordulhat, hogy közben „belebotlunk” lelki társunkba és meg tudjuk tapasztalni az egybeolvadás által érzett beteljesülés csodáját, amikor úgy érezzük, hogy hazaérkeztünk. hogy megtaláltuk önmagunkat és ez által még jobb emberek lettünk… Egy ilyen kapcsolat nem minden esetben tud beteljesülni, mert nem mindig ideálisak a körülmények. Ha úgy érezzük, hogy belepusztulunk a fájdalomba, amiért nem lehetünk együtt – ezt is túl lehet élni. Ugyanis lehet örülni annak, hogy VAN. Lényegtelen, hogy hol és kivel, de VAN és megadatott mind kettőnknek – ha rövid időre is – a találkozás.

Lehet olyan partnerrel is jól érezni magunkat, akibe nem vagyunk szerelmesek, de a vele való együttlét örömteli és elfeledteti a kihívások nehézségeit. Ahol nincsenek elvárások, „csupán” lehet együtt élvezni az életet.
Az élet erről szól. Nem azért születtünk meg, hogy szenvedjünk, hanem azért élünk, hogy éljünk!:) Szeressünk és szeretve legyünk, ezt a szeretetteljes energiát sugározzuk magunkból.:)

Azt gondolnánk, hogy a “nagy találkozás” csak egyszer adatik meg az életben. De megtörténhet, hogy amikor még el sem tudtuk teljesen engedni az előzőt – a közelünkbe ér egy férfi, aki egyben ember is – ez olyan, mint derült égből a villámcsapás, de a szó legcsodálatosabb értelmében. Áramütésként ér bennünket egymás közelsége. Szó nélkül megcsókol és a világ egyszerre megszűnik létezni. Amikor szemébe nézek, önmagam látom és végtelen szeretetet. Talán még mind ketten nem állunk készen egy kapcsolatra. Nem is csoda – harmadik válás után önsajnálatba merülve…. Mit lehet tenni?: Nem erőltetni semmit, csak létezni, azonban nem végtelen időkig várni, hogy egyszer majd talán összeszedi magát, megmentőjének sem kell lenni, mert önmagáért csak Ő maga tud tenni….  Szabadságot adva, elvárások nélkül szeretni. Észre venni, hogy ez is megadatott és merni élni az életet tovább és hagyni, hogy történjen az, aminek történnie kell…..

Gebri Zsu; "Olyan volt ez számomra, mint egy Újjászületés, kortalannak és ismét sugárzónak éreztem magam. Ekkor már tudtam, hogy nekem ezzel kell foglalkoznom, mert saját tapasztalataimat át tudom adni másoknak."