3. Hasi zsírlerakódás esetén milyen módszert válasszak?

HASI ZSÍRLESZÍVÁS MŰTÉTI ÚTON

A plasztikai műtét előtt teljes körű kivizsgáláson kell részt venned, hogy felderítsék nincs-e olyan egészségügyi probléma, amely befolyásoló tényező lehet a hasplasztika szempontjából. A kivizsgálás során laborvizsgálatokat, szükség szerint egyéb vizsgálatokat (EKG, röntgen, hasi ultrahang, stb.) végeznek, a plasztikai sebész javaslata alapján. Bizonyos esetekben a hasplasztika előtti napokban életmódváltást tanácsolnak. A plasztikai beavatkozás előtti napokban könnyű ételeket kell fogyasztani, sok folyadékot inni és vitaminokat szedni (C-vitamin, szelén, cink). A hasplasztika előtt két héttel kerülni kell az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatát.

A plasztikai műtétre altatásban kerül sor, melynek ideje 2-2,5 óra. A hasplasztika során a plasztikai sebész a felesleges bőrt és zsírszövetet eltávolítja a hasi területről, és a hasfal izmait megerősíti. A megfelelő eredmény elérése érdekében a hasplasztikát bizonyos esetekben deréktáji zsírleszívással kombinálják.

A hasplasztika műtétek túlnyomó részében a köldök áthelyezésre kerül. Tudni kell, hogy a hasplasztika általában két vagy többszakaszos műtét. Az első hasplasztikát követően, általában fél év elteltével kiegészítő beavatkozásra lehet szükség. Ilyen például a zsírleszívás vagy a hegkorrekció.

A hasplasztika után 8 hétig egy speciális szorító ruhát kell viselni. A felépülés első két hete alatt minden megerőltető fizikai munkát kerülni kell. Három hét után könnyű testmozgás elkezdhető. A plasztikai beavatkozást követően három hétig emelt fejvégű fekvést és álláskor hajlott testtartást javasolt.  (Nem szabad emelni.) Két hónapig kerülni kell a szoláriumozást, a napozást és a szauna használatát. A hasplasztikát követően a 7. és 21. napon, a 6. és 12. héten kontrollvizsgálaton kell részt venni. A külső hegek gyógyulási ideje kb. 6 hónap, míg a belső hegek 2 év alatt gyógyulnak be teljesen. A heggyógyulás elősegítése érdekében hegkezelő krémek használata javasolt.

Lehetséges szövődmény: sebfertőzés, a vér- és savógyülem kialakulása, a keloidos hegképződés, a hasfal átmeneti érzéketlensége.
A végleges eredmény 6 hónap alatt alakul ki. kb ára: 600 e Ft

 

HASI ZSÍRBONTÁS TESTKEZELŐ GÉPPEL

Első lépésben testkezelésed – hangulatos, nyugodt környezetben – konzultáció előzi meg; jelenlegi egészségi állapotod (allergiás vagy e bármire), melyik az a problémás test terület, amellyel a kezelést célszerű kezdeni. Ez után kiválasztjuk a kezelésre legalkalmasabb technológiát – megbeszéljük ennek menetét.

Kezelendő test terület szabaddá tétele után kényelmesen elhelyezkedsz a kezelő ágyon, speciális (kontakt) krémmel bekenem a kezelendő felületet és a legalkalmasabb kezelőfejjel elkezdődhet a felület kezelése. A kezelés technikáját és erősségét menet közben szükség szerint változtatjuk.
A kezelés fájdalommentes. Időtartama: 40 perc A kezelést ajánlott 10 egymást követő héten megismételni, amely 2,5 hónapot vesz igénybe.

Gebri Zsu; "Olyan volt ez számomra, mint egy Újjászületés, kortalannak és ismét sugárzónak éreztem magam. Ekkor már tudtam, hogy nekem ezzel kell foglalkoznom, mert saját tapasztalataimat át tudom adni másoknak."